Petra -vår nya fostrare i östra Helsingfors

Petra -vår nya fostrare i östra Helsingfors

AEC i östra Helsingfors fick sin andra fostrare i augusti 2022. Petra Niemi-Reichel lotsar laget för pojkar och flickor födda 13–14.

Vem är du?
Jag är Petra N-R, född och uppvuxen i Östra Helsingfors. Har sedan bott 25 år i Tyskland, där jag bildade familj.

Din studie/jobbhistoria?
Jag åkte till Tyskland som au-pair, men blev länge i landet 😊 Inledde mina agrologstudier i Tyskland, men slutförde dem i Åbo. Sen åkte jag tillbaka till Tyskland och jobbade inom industrin inom export/import, inom byggnadsöversynsverket, på ett forskningsinstitut och som lärare i svenska. När vi flyttade tillbaka till Finland 2018 jobbade jag som lärare i högstadiet. Jag gillar att lära mig nytt och har vid sidan av jobbet studerat till skolgångshandledare och läser för tillfället allmän pedagogik på uni.

Vad fick dej intresserad av jobbet på AEC?
Som lärare såg man barn som mår illa. Jag tänkte att nu har jag en chans att göra skillnad!

Dina styrkor?
Ett långt tålamod och humor! Jag skrattar väldigt mycket och har lätt att anpassa mig till nya miljöer och situationer.

Vad ser du fram emot inom jobbet?
Att skapa en grupp som håller ihop i vått och torrt men också samarbetar mycket med andra grupper och blir som en stor familj. Få en stark tillit till sig själv och till varandra!

Vad får dej att må bra utanför arbetet?
Hund, naturliv, “året-om-havsbad”, stugliv och att studera och läsa.

Menu

Haku: